رئیس هیأت ورزش روستایی و بازیهای بومی و محلی استان اصفهان گفت: آمار بیمه ورزشکاران روستایی به 32 هزار نفر رسیده و اگر چالش بین هیأت پزشکی و هیأت بر سر بیمه روستایی و شهری به وجود نیامده بود، این آمار به 100 هزار نفر میرسید.
وی با بیان اینکه هدف هر روستا یک خانه روستایی دنبال میشود، خاطرنشان کرد: در دهه فجر 50 خانه جدید افتتاح میشود، این خانههای ورزش روستایی در شهرستانهای آران و بیدگل، کاشان، شرق اصفهان، نجفآباد، تیران و کرون، سمیرم، فلاورجان و فریدونشهر واقع شده است.
وی اذعان داشت: برای ایجاد خانه روستایی بر روی منطقی دست گذاشتهایم که از لحاظ بضاعت فقیر هستند، به طور نمونه در پشتکوه، 4 حمام قدیمی را به خانه ورزش تبدیل کردهایم که برای ورزشهایی مانند دارت و شطرنج مناسب است اما برای ورزشهایی مانند والیبال و گل کوچک که نیاز به فضای بزرگتری دارد، از حیاط مدارس استفاده میشود.
رئیس هیأت ورزش روستایی و بازیهای بومی و محلی استان اصفهان با بیان اینکه در دستیابی به اهداف کوتاه مدت و میان مدت موفق بودهایم و اهداف بلندمدت دنبال میشود، یادآور شد: ایجاد خانههای ورزش روستایی با حمایت دهیاری، شورای ورزش روستا، اداره کل ورزش و جوانان، مدیر کل امور روستایی استانداری، فدراسیون ورزش روستایی و بازیهای بومی و محلی و معاونت ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان و یاری اصحاب رسانه صورت گرفت.
به گفته وی، تاکنون 750 میلیون برای ایجاد خانههای روستایی صرف شده که به طور میانگین 15 میلیون بابت تجهیز و نوسازی هر باب خانه هزینه شده است.
اسدی بیان داشت: در مسابقات تنیس روی میز روستایی، 200 پدر و پسر و نوه شرکت کردند، همچنین بهترین شطرنجباز روستایی نیز از روستای قورتان از استان اصفهان است که در مسابقات آسیایی موفق به کسب رتبه شد و در مجموع روستاها پتانسیل بالایی برای پرورش قهرمان دارد.
وی متذکر شد: المپیاد ورزشی روستائیان طی 9 سال گذشته به طور مرتب برگزار شده و امسال شهرستان فلاورجان میزبان است که 450 نفر در بخش آقایان و 250 نفر در بخش بانوان در این رویداد شرکت میکنند.
رئیس هیأت ورزش روستایی و بازیهای بومی و محلی استان اصفهان برگزاری جشنواره روستا در شاهینشهر را اقدام مهمی دانست و گفت: در این رویداد هزار و 300 ورزشکار، داور و عوامل اجرایی از 31 استان کشور شرکت داشتند که مسابقات در دو بخش بانوان و آقایان، به خوبی برگزار شد.
وی ادامه داد: همچنین تیمهای منتخب استان به مسابقات ملی که در استانهای سمنان، کردستان، مرکزی، یزد، خوزستان و هرمزگان برگزار شد، اعزام شدند که عناوین متعددی را به دست آوردند.
اسدی با ابراز گلایهمندی از بیمهری به ورزش روستاییان پرداخت و گفت: اگر اتفاقی در فلان رشته ورزشی رخ بدهد، همه مسؤولان و خبرنگاران دلواپس میشوند اما کسی نگران روستائیان و ورزش آنها نیست، چرا آسیب شناسی نکردهایم چرا روستائیان با مهاجرت از روستاها، در شهرها حاشیهنشین میشوند.
وی از نمایندگانی که برای روستائیان دغدغه دارند، تشکر کرد و بیان داشت: برای یک دوره مسابقه، تیمی از یک روستای سمیرم شرکت کرد و به خاطر اینکه دو توپ والیبال نداشتند، بابت زنگ تفریح شدن، ناراحت بودند اما آنها را تجهیز کردیم و سال بعد در سطح شهرستان قهرمان شدند.
رئیس هیأت ورزش روستایی و بازیهای بومی و محلی استان اصفهان با بیان اینکه گنجهای ورزش از روستاها حاصل میشود، گفت: ایجاد و تجهیز هزار و 400 خانه ورزش روستایی مورد نظر ماست و اگر هر سال، 100 باب ساخته شود، 14 سال برای رسیدن به این هدف زمان خواهد برد.
وی با تأکید بر اینکه 40 درصد امکانات ورزش روستایی به سمت بانوان رفته است، بیان داشت: تنها استانی هستیم که لیگ هفت سنگ برای نخستینبار برگزار میشود و حرف اول را در این رشته در سطح استان میزنیم.
اسدی با تقدیر از روحیه جهادی همکارانش در هیأت خاطرنشان کرد: از 750 میلیونی که برای ایجاد خانههای ورزش روستایی هزینه شده است، 250 میلیون آن توسط اداره ورزش و جوانان و وزارتخانه تأمین شده اما سایر بودجه موردنیاز از سایر منابع دریافت شده است.
وی با بیان اینکه متولی ورزش 6 هزار روستایی هستیم، گفت: هیأت ما برای دیگران در سالن پیروزی خلاصه شده است اما اگر حمایت اداره ورزش و جوانان و در اختیار گذاشتن این سالن نبود، نمیتوانستیم کاری انجام بدهیم.
رئیس هیأت ورزش روستایی و بازیهای بومی و محلی استان اصفهان در پایان، سیاست این هیأت را قهرمان پروری ندانست و یادآور شد: خانههای ورزش روستایی برای ایجاد و نگهداری هزینهای برای دولت ندارد.
علی صفایی دبیر هیأت ورزش روستایی و بازیهای بومی و محلی استان اصفهان نیز در این جلسه گفت: هیأت ورزش روستایی و بازیهای بومی و محلی استان اصفهان برای پیشبرد برنامههای خود نیاز به حمایت رسانهها دارد.
وی به برنامههای آینده هیأت اشاره کرد و افزود: کلاس مربیگری ورزشهای بومی و محلی با حضور آقایان و بانوان امروز در حال برگزاری است.
دبیر هیأت ورزش روستایی و بازیهای بومی و محلی استان اصفهان ادامه داد: فردا با حضور مشاور استاندار و مدیرکل امور روستایی، مدیرکل ورزش و جوانان استان و تعدادی از نمایندگان، 10 خانه روستایی به بهرهبرداری میرسد.
به گفته صفایی، در ایام مبارک دهه فجر، در شهرستانهای مختلف، جشنواره بازیهای بومی و محلی برگزار میشود.
وی از اعزام تیمهای هفتسنگ و کشتی فرنگی استان به مسابقات کشوری خبر داد و گفت: برای ما جالب بود که در رشته کشتی، استان اصفهان در بین استانهای برتر نیست اما در کشتی روستائیان، در جمع تیمهای برتر جای داریم.
به گفته صفایی، جشنواره حرکت و برکت در اسفندماه سال جاری در یکی از شهرستانها برگزار میشود اما هنوز میزبان معرفی نشده است.
* برگزاری مسابقات بومی و محلی در زندان نسوان
مهری امینجواهری نایب رئیس بانوان هیأت ورزش روستایی و بازیهای بومی و محلی استان اصفهان نیز در این نشست تأکید کرد که این هیأت برای تمام اقشار از جمله دانشآموزان مقاطع مختلف، بانوان شاغل و بازنشسته برنامه دارد.
وی تأکید کرد: هیأت برای مددجویان زندان نسوان نیز برنامه دارد و امسال سه دوره مسابقه برای آنها برنامهریزی کردهایم که یک دوره آن برگزار شده و دو دوره دیگر تا پایان سال به انجام خواهد رسید.